RIDEUNDERVISNING

Alle har behov for undervisning. Høj som lav, ung som gammel, øvet som nybegynder. Ikke fordi vi alle skal være verdensmestre, men fordi vores heste fortjener det, og fordi vi på den måde kan udnytte potentialet i vores heste. Ikke nødvendigvis potentialet i retning af konkurrence, men potentialet som ridehest og dermed øget fornøjelse i samværet med vores heste.

Alle de timer vi omgås og rider vores heste, skal være en fornøjelse. Det er vores dyrebare fritd. Det er her vi skal slappe af, nyde hestene og turene. Men rigtig mange møder problemer af den ene eller anden slags som kan begrænse fornøjelsen. Ofte får hesten skylden, men fakta er at, i mere end 9/10 tilfælde sidder udfordringen lige lidt nord for sadlen og misforståelser mellem hest og rytter giver langt de fleste problemer.

Det er meget moderne at købe ny sadel, nyt bid, nye klokker osv. ja sågar ny hest… men ganske ofte vil problemerne kunne løses ved at forstå hestens måde at indlære nye ting. ”Det er vigtigt ikke at holde det hemmeligt for hestene, hvad det er vi forsøger at lære dem” Indsigt og timing er kodeordene.

Skal hestene kunne holde og leve op til vores forventninger til dem, skal de trænes korrekt. Fælles for alle discipliner er, at hestens grunddressur skal trænes og udvikles. Hesten skal forstå og svare hjælperne, den skal styrketrænes, ligeudrettes og afbalanceres. Kun på den måde kan man lave en holdbar og glad hest.

Hele ansvaret hviler dog ikke på hesten, som rytter skylder vi hestene også selv at være i god form. Vores spændinger og skævheder går direkte ned i hestene. I undervisningen vil der være særligt stor fokus på rytterens sæde og opstilling, samt rytterens indvirkning på hesten. Dette skal ikke forstås sådan, at vi bare skal blive på jorden hvis vi ikke er topatleter. Men vi skal være opmærksomme på hvordan vi påvirker hestene.

Målet for ridningen, vil være at man kommer til et punkt, hvor hesten kan rides for helt lette hjælpere. Det skal føles som om man kan ride alene for tankernes kraft. Dette lykkes først når hesten er psykisk og fysisk afbalanceret. Lykken for mig som underviser er, at se glæden og fornøjelsen vokse både for hesten og rytteren.

 
Prisen for undervisning er 250kr har lektion (30 min) I er altid velkommen på Maalet. Hvis jeg skal komme til jer skal i kunne samle min 4 rytter. Kørepenge må beregnes afhængig af afstand og antallet af ryttere.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *